Boerenkoolchips

Snel

Boerenkoolchips

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Nodig

Boerenkool (gesneden of ongesneden) 
Olijfolie 
Zeezout 
Peper 
(naar smaak: paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder of andere kruiden)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de ongesneden boerenkool. Verwijder de steeltjes en harde nerven van het blad. Snijd de bladeren in stukken. Gesneden boerenkool kun je zonder voorbereiding op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Zorg dat het een platte laag is zodat de boerenkool de kans krijgt om knapperig te worden in de oven. Besprenkel de boerenkool met een heel klein beetje olijfolie en bestrooi daarna met de kruiden. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven en check tussendoor even of de boerenkool niet verkleurt. 

In de supermarkt kost een zakje van 40 gram €3,49. Zelfgemaakt kost 40 gram 16 cent én is het nog lekkerder. Tel uit je winst !

Cookies Contact en afspraak