Bloemkoolschotel met Stroganoffsaus

Vlees

Bloemkoolschotel met Stroganoffsaus

2 personen

Nodig

400 g aardappelen
1 kleine bloemkool
kleine dunne prei
200 g rundergehakt
1 zakje Stroganoff sauspoeder
150 ml halfvolle melk
Nootmuskaat

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon en snij de roosjes eraf.
Maak de prei schoon en snij in smalle ringen.
Kook de bloemkool 8 minuten in weinig water net gaar.
Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul.
Bak de preiringen enkele minuten mee.
Maak het mengsel op smaak met peper.
Roer het sauspoeder aan met zoveel water als op de verpakking staat aangegeven.
Giet dit bij het gehakt-preimengsel en breng het aan de kook.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree.
Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
Laat het gerecht in de voorverwarmde oven lichtbruin kleuren.
Cookies Contact en afspraak