Bloemkoolsalade

2 personen

Nodig

400 g aardappelen
4 eieren (zie tip)
1 bloemkool (400 g)
1 takje peterselie
2 sprietjes bieslook
2 el olie
3 el azijn
1 tl mosterd
Peper

Bereiding

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook de eieren 9-10 minuten.
Was de bloemkool en snij deze in roosjes.
Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.
Spoel de eieren af onder koud water en laat afkoelen.
Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes.
Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
Maak een sausje van de olie, azijn, mosterd en kruiden.
Laat de bloemkool uitlekken.
Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
Breng de bloemkoolsalade op smaak met peper.
Doe deze in een schaal en strooi het ei er over.
Serveer met de gekookte aardappelen.

Tip variatie voor vleesvervanger: gebruik tofu (100 gram per persoon) in plaats van eieren. Marineer de tofu  30 minuten in ketjap en wat kerrie, even bakken, af laten koelen en strooi over de bloemkoolsalade.

 

Cookies Contact en afspraak