Bloemkoolrijst met kip

(voor 2 a 3 personen)

Door: Renate Westerhuis

Lekker low-carb!

Nodig

1 bloemkool
200 gram kipfilet
200 gram doperwten
200 grammais
1 ui
1 teen knoflook
een handje cashewnoten
olijfolie
citroensap
koriander

Bereiding

Maak de kipfilet schoon en snijd deze in blokjes. Pers de knoflook en snipper de ui. Marineer de kipblokjes 5-10 minuten in een ruime scheut olijfolie met een scheut citroensap, knoflook en een snufje koriander. Maak de bloemkool schoon en hak dit in kleine stukken. Zorg ervoor dat de bloemkool droog is voordat je de bloemkool in de keukenmachine maalt. Maal vervolgens de bloemkool fijn tot korrels in de keukenmachine. Het handigst is om dit steeds in kleine beetjes te doen. Doe olijfolie in een wokpan met koriander en zet het vuur op. Voeg vervolgens de bloemkool hieraan toe en bak dit 10 minuten op en roer regelmatig. Fruit de ui in een tweede pan aan. Voeg hieraan de gemarineerde kipblokjes aan toe en bak dit 5 minuten zodat de kipblokjes rondom dichtgeschroeid zijn. Voeg de doperwten en maïs toe en laat dit nog 5 minuten mee bakken. Als laatst voeg hier een handje cashewnoten aan toe en verwarm dit kort mee. Dien de bloemkoolrijst en de kippenmengsel apart op een bord. Garneer met de koriander!
 
 

Cookies Contact en afspraak