Bloemkoolnasi

(voor 2 personen)

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Heerlijke nasi, zonder rijst.

Nodig

½ bloemkool
100 gram sperziebonen
120 gram kipfilet
1 prei
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepel rijstolie
Peper en zout (naar smaak)
6 champignons
10 gram taugé
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel laospoeder
1 theelepel kurkuma
½  theelepel gemalen komijnzaad
½ theelepel gemberpoeder
2 eieren

 

 

 

Bereiding

Trek de bloemkool per roosje uit elkaar en doe dit in de keukenmachine. Pulseer ongeveer 3 keer om de bloemkool fijn als rijst te krijgen. Heb je geen keukenmachine, hak het dan zo fijn als je kan. Doe de sperziebonen in een kommetje gevuld met heet water. Snijd de kipfilet, prei, champignons, ui en knoflook fijn. Doe wat rijstolie (of olie naar keuze) in de wokpan. Bak de ui en knoflook op laag vuur totdat ze beginnen te kleuren. Kruid de kip met peper en zout en voeg deze samen met de champignons toe en bak gaar.
Voeg hierna de prei,  bloemkool en taugé toe. Strooi meteen het koriander, laos, kurkuma, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, peper en zout erover en roer heel goed door. Schep als laatste de sperziebonen door de nasi. Bak het ei in de pan en serveer deze op het gerecht.

Allergenen: gluten, tarwe en ei

Tip

  • Wanneer dit gerecht goed is bevallen zou je de kruiden kunnen mengen zodat je dit mengsel volgende keer in één keer kunt toevoegen.

Cookies Contact en afspraak