​Bloemkool couscous met kip, cashewnoten en Raz el Hanout

Vlees

​Bloemkool couscous met kip, cashewnoten en Raz el Hanout

(voor 2 personen)

Door: Ismene Montnor, diëtist Amsterdam Zuidoost Bijlmer

Lekker simpel

Nodig

300 gram bloemkool (ongeveer een 1/2 grote bloemkool)
200 gram kipfilet
50 gram cashewnoten
5 paprika’s (2 rode paprika’s, 1 gele en 1 groene paprika)
1 grote ui
1 eetlepel raz el hanout (voor de kip)
1 eetlepeltje raz el hanout (voor de bloemkoolcouscous)
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
een paar takjes verse koriander
peper en zout

Bereiding

Was en snij de bloemkool. Hak de bloemkool fijn in de keukenmachine of blender( zo fijn als couscous).  Knoflook, ui en paprika fijn snijden. Knoflook pellen en door de knoflookpers halen. Koriander en nootjes grof hakken. Zet een pan met ongeveer een liter water op het vuur. Voeg zout en een theelepeltje raz el hanout toe. Snij de kip in blokjes. Voeg als het water kookt de couscous toe. Het hoeft maar ca 2-3 minuten te koken( je kan de couscous beter in de pan doen als de kip reeds dichtgeschroeid is dan is alles ongeveer op hetzelfde moment klaar). Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg als de olie warm is de blokjes kip toe. Schroei de kip dicht en voeg de uien en knoflook de paprika en eetlepel raz el hanout toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bak even mee tot de paprika’s net gaar genoeg zijn. Voeg de nootjes en de koriander toe als de pan al van de warmtebron is of op de borden. Giet de couscous goed af in een zeef en laat het even in de zeef zodat er zoveel mogelijk vocht uit loopt. Serveer op de borden.


Tip

  • Dit gerecht kan ook gemaakt worden met vegetarische kipstukjes. Bak de kipstukjes dan apart in hete olie en voeg ze op het laatst toe aan het gekruide groentemengsel.

Cookies Contact en afspraak