Biologische slow-cooked tortilla

4 personen

Heerlijke tortilla (Spaanse omelet), een heel fijn maaltje voor als je weinig tijd/ zin hebt om te koken.

Nodig

3 kleine aardappelen
1 ui
6 (biologische, vrije uitloop) eieren
2 a 3 eetlepels olijfolie
een klein bosje verse peterselie
paprikapoeder
peper
zout

Bereiding

Schil en snijd de aardappelen in dunne schijfjes en de ui in dunne ringen.
Verhit de olijfolie in een koekepan. 
Doe de aardappelschijfjes en de uienringen in de hete olie en bak alles gedurende 5 minuten.
Breek de eieren in een schaal en vermeng ze tot een geheel. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
Verdeel de ui en aardappel regelmatig over de bodem van de pan en giet de eieren eroverheen. 
Laat de bovenkant  langzaam droog worden op een laag vuurtje. Als deze droog is, laat de tortilla op een groot bord glijden en draai om zodat de andere kant ook nog even kan bakken. 
Garneer met peterselie.

Heerlijk met stokbrood, zelfgemaakte kruidenboter en salade.

Cookies Contact en afspraak