Bietenstamppot met kastanjechampignons en geitenkaas

Vegetarisch

Bietenstamppot met kastanjechampignons en geitenkaas

Voor 4 porties

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Volgens moeders recept

Nodig

800 gram kruimige aardappelen
1 grote ui
20 gram peterselie
500 gram rode bieten
500 gram kastanjechampignons
4 el olie/ vloeibare margarine/ boter
200 gram zachte geitenkaas

Bereiding

Schil en snijd de aardappelen in grove stukken. Kook ze in ca. 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de ui en peterselie fijn, de rode bieten in grove stukken, de kastanjechampignons in plakjes. Houdt de kastanjechampignons en de peterselie even apart. Verhit de helft van de olie (of vloeibare margarine/ boter) in een pan en fruit de ui, voeg vervolgens de rode bieten toe en bak een paar minuten mee. Verhit de andere helft van de olie (of vloeibare margarine/ boter) in een andere pan en bak hierin de kastanjechampignons gaar, voeg aan het eind de helft van de peterselie toe. Giet de aardappelen af en voeg ze samen met de gebakken ui en rode bieten en de helft van de geitenkaas. Stamp het geheel tot een stamppot. Serveer de stamppot met de gebakken kastanjechampignons en de rest van de geitenkaas en peterselie.

Cookies Contact en afspraak