Bessentaart

Door: Vivian Meijer

Met havermoutbodem en cashewcreme

Nodig

4 eetlepels roomboter
6 eetlepels havermout
250 gram dadels (ontpit) 
125 gram gemengde noten 
75 gram rozijnen
20 gram quinoa gepoft 
Cashewcreme
350 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
het sap van 1 citroen
4 eetlepels honing 
3 eetlepels water
Topping
Blauwe bessen (maar kan ook met frambozen of aardbeien)

Bereiding

Laat de cashewnoten en dadels een uurtje weken in 2 aparte schaaltjes. De geweekte cashewnoten en dadels heb je nodig wanneer je straks echt begint met het recept. Gooi het water na een uurtje weg. Smelt de roomboter in een steelpannetje en roer de havermout er doorheen. Laat even afkoelen. Pak een grote (meng/ kneed)kom en doe daar de geweekte dadels, rozijnen en de gepofte quinoa in. Hak de noten grof op een snijplank en voeg ook deze toe aan de kom. Voeg ook het havermoutmengsel toe. Kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Bekleed een taartvorm met bakpapier en druk het deeg plat op de bodem. Doe de het citroensap, de honing en een klein scheutje water in de blender en voeg daarna de geweekte cashewnoten toe. Blend/ mix een paar minuten met een goede staafmixer tot een glad mengsel. Voeg nog een klein beetje water toe als het te dik wordt om te mixen. Verdeel de cashewcreme over de taartbodem en strijk glad met een natte lepel. Zo blijft de lepel niet plakken aan de cashewcreme. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Versier naar hartenlust met bessen!  

Cookies Contact en afspraak