Babi pangang met mihoen

2 personen

Nodig

200 g magere speklapjes of varkensfilet
2 grote preien
2 rode paprika’s
2 bosuitjes
1 citroen
2 el olie
1 el bruine basterdsuiker
100 ml tomatenketchup
2 el ketjap manis
1 tl sambal badjak
200 g mihoen
1 zakje kruidenmix voor bami
25 g voorgebakken uitjes

Bereiding

Snijd de speklapjes in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Maak de preien schoon en snij in ringen.
Snij de paprika’s in reepjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Rasp de helft van de citroen en pers de helft uit.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de spekreepjes op hoog vuur ongeveer 5 minuten.
Voeg de prei en paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
Meng de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal badjak erdoor en warm alles 4 minuten goed door.
Schep de babi pangang uit de wok.
Leg de mihoen 2 minuten in kokend water, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin 1 minuut de bosuitjes.
Voeg de citroenrasp en kruidenmix toe. Roerbak samen met de mihoen nog 2 minuten.
Schep voorzichtig om. Sprenkel het citroensap erover.
Serveer de mihoen, bestrooid met de uitjes bij de babi pangang.

Tip

Neem bij voorkeur i.p.v. speklapjes, varkensfilet. Varkensfilet is minder vet dan speklapjes.
Als je het gerecht 'magerder'  wilt maken kun je ook de gebakken uitjes weglaten.

Cookies Contact en afspraak