Avocado garnalensoep

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Kan als lunch of diner.

Nodig

1 komkommer
2 avocado’s
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel limoensap
10 takjes peterselie
snufje chilipoeder
1 teen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 sjalotjes
60 gram Hollandse garnalen
60 gram rivierkreeftjes
 

Bereiding

Schil de komkommer en snijd de avocado in tweeën. Schep het vruchtvlees eruit en leg terzijde. Snijd de overige groenten in grove stukken. Giet de avocado en de olie in de blender, samen met de yoghurt en het limoensap. Voeg het chilipoeder, de peterselie, komkommer, knoflook, avocado, bleekselderij en sjalot toe aan het yoghurtmengsel. Zet de blender aan op een lage stand. Alle stukken moeten worden fijngemalen in de blender. Schep de soep in een grote kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Om de soep af te maken garneer je het met de garnalen.

Allergenen: vis, lactose, selderij, koemelk

Tip

  • Wil je dit gerecht als warme maaltijd gebruiken? Voeg dan extra groente toe, zoals een salade als bijgerecht!

Cookies Contact en afspraak