Avocado-garnalen salade

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Low carb lunch

Nodig

1 avocado
1/2 gram komkommer
100 gram garnalen (naar keuze)
sap van een halve citroen
een paar steeltjes dille, fijngehakt
1 flinke eetlepel mayonaise
Peper en zout naar smaak

Bereiding

Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Houdt de avocado schillen apart deze gebruik je later voor de opmaak. Snijd de avocado in blokjes en doe in een kom. Snijd vervolgens de komkommer in blokjes en mix samen met de avocado en garnalen. Pers de citroen uit over de kom en meng samen met de dille, een flinke eetlepel, mayonaise en zout er peper naar smaak. Vul de uitgeholde avocado’s met de salade en top af met wat extra dille.

Cookies Contact en afspraak