Aubergine stoofpot met kikkererwten

4 personen

Laat maar lekker pruttelen

 

Nodig

3 aubergines
300 gram winterpeen
450 gram kikkererwten
800 gram gepelde tomaten
1 ui
300 gram (ongekookte) zilvervliesrijst 
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
Zout en/of peper 

Bereiding

Was de aubergines, rasp de winterpeen schoon en laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de aubergine in blokken (3 bij 3 cm) en de winterpeen in stukjes (1,5 bij 1,5 cm). Kook de wortelstukjes voor enkele minuten tot deze beetgaar zijn. Maak de knoflook en ui schoon en versnipper de ui. Verhit de olie in een grote pan en bak hier de ui in tot deze glazig is en voeg vervolgens de aubergine toe en pers hierboven de knoflook uit. Voeg de winterpeen toe als de aubergine rondom (licht) bruin is.  Roer de gepelde tomaten, kikkererwten, komijn en chilipoeder door het aubergine mengsel. Breng dit aan de kook en zet vervolgens het vuur laag en laat het stoofpotje voor ongeveer 20 minuten pruttelen en schep dit af en toe om. Voeg eventueel een snufje zout en/of peper of een bouillonblokje toe. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar. Giet de rijst af en serveer deze bij het auberginestoofpotje. 
 

Cookies Contact en afspraak