Aubergine met mozzarella en zalmpaté

(voor 8 plakjes)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Koolhydraatarm tussendoortje

Nodig

1 aubergine 
1 eetlepel olie
1 bol mozzarella 
8 eetlepels zalmpaté (1 eetlepel op één plak aubergine)

Bereiding

Was de aubergine en dep het droog. Snij de aubergine in de lengte in acht dunne plakken. Verwarm de pan op een vuurtje en doe er een eetlepel olie bij. Leg de plakjes aubergine in de pan en bak ze ca. 5 minuten goudbruin, keer ze regelmatig om. Snij ondertussen de mozzarella in acht dunne plakjes en leg één plakje mozzarella op een plak aubergine. Doe een eetlepel zalmpaté op de plakjes mozzarella. Voor een pittige bite kun je een snufje peper erbij doen. Laat het nog 2-3 minuten garen op een laag vuurtje.
 

Tip

  • Extra toppings: plakjes komkommer, plakjes tomaten of kleine reepjes paprika

Cookies Contact en afspraak