​Thaise linzensoep

(voor 4 porties)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Meer peulvruchten eten? Doe je zo! 
 

Nodig

1 eetlepel olie
1 fijngesneden rode ui
2 fijngehakte knoflook
2 fijngesneden pili-pili peper (ontdaan van zaadjes)
2 cm vers citroengras ontdaan van buitenste bladeren, fijngesneden
3 citroenblaadjes
200 gram rode linzen
1 theelepel gedroogde gemalen koriander
1 theelepel paprikapoeder
Sap van 1 limoen
400 ml kokosmelk
700 ml water
Snufje zout
Snufje peper
2 fijngehakte lente uitjes
20 gram verse fijngehakte koriander

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en bak de uien, knoflook, pili-pili peper, citroengras en citroenblaadjes ongeveer 3 minuten, goed mengen. Voeg daarna de linzen, gedroogde koriander en paprikapoeder en laat het nog een minuut koken. Schenk de kokosmelk en water erbij en ga goed roeren. Laat de soep ongeveer 40 minuten sudderen op een laag vuurtje. Voeg de limoensap, een snufje zout en peper toe, vergeet niet goed te roeren. Schep de soep in kommen en garneer het met wat fijngehakte lente-uitjes en verse koriander. Eet smakelijk!
 

Tip

Wil je meer pit? Voeg extra pili-pili peper toe.

Cookies Contact en afspraak