Asperges met waspeen en krielaardappeltjes

Vegetarisch

Asperges met waspeen en krielaardappeltjes

2 personen

Nodig

400 gram krielaardappeltjes
300 g groene asperges
5-6 waspeentjes
1 ui
2 tomaten
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
80 g pijnboompitten
Half bosje dille

Bereiding

Schil de aardappeltjes.
Maak de waspeentjes en de asperges schoon (zie tip).
Snij de waspeen in reepjes en de asperges in drie stukken.
Snipper de ui en snij de knoflook in kleine stukjes.
Rasp de tomaten in een kommetje.
Was de dille en snij in stukjes.
Leg de ui en knoflook onderin de pan.
Leg daarop de asperges, waspeen en de aardappeltje zoals te zien is op de foto.
Doe de geraspte tomaten erover.
Voeg de olijfolie toe en strooi de pijnboompitten over de groenten.
Verwarm water laat het koken en giet het hete water erbij totdat de ingrediënten nog net niet onder water staan.
Stoof het gerecht ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur.
Kijk na 20 minuten met een vork of de groenten en de krieltjes gaar zijn.
Garneer met de dille.

Wanneer zijn er asperges?
Nederlandse asperges zijn van april tot en met juni verkrijgbaar. In maart en juli zijn Nederlandse asperges beperkt verkrijgbaar. 
Asperges zijn het gehele jaar verkrijgbaar in de winkel, ook in glas en blik.


Cookies Contact en afspraak