Asperges met bloemkool-kaaspuree, gekookt ei en gebakken ham

Minder koolhydraten

Asperges met bloemkool-kaaspuree, gekookt ei en gebakken ham

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Low carb.

Nodig

1/2 bloemkool
1 bouillonblokje
50 gram kaas naar keuze
Verse bieslook
500 gram witte asperges 
2 eieren 
1 eetlepel boter
4 plakjes achterham

Bereiding

Kook de eieren en laat ze goed schrikken. Was de bloemkoolroosjes en kook ze (in ongeveer 10 minuten) gaar in water met het bouillonblokje. Giet af, vang de bouillon op. Pureer de bloemkool, voeg wat bouillon toe totdat de puree de juiste dikte heeft. Voeg de kaas, verse bieslook en zwarte peper toe en roer erdoorheen. Schil de asperges zorgvuldig. Breng een ruime pan water aan de kook. Blancheer ze 6 minuten in kokend water en spoel ze daarna af met koud water om het garingsproces te stoppen. Bak de plakjes ham in een koekenpan in een lepeltje boter enkele minuten tot ze bruin en knapperig zijn. Pel de eieren en halveer ze. Serveer de asperges met de bloemkoolpuree, gebakken ham en ei. 

Cookies Contact en afspraak