​Reuzenrosti van zoete aardappel en pastinaak met zalm en dille

Vis

​Reuzenrosti van zoete aardappel en pastinaak met zalm en dille

(voor 4 - 6 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Voor wie eens iets anders wil!

Nodig

400 gram zoete aardappel
400 gram pastinaak
3 uien
200 gram gerookte zalm
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel kerrie
1 eetlepel zoete ketjap
flink zwarte peper
zout
2 eetlepels verse dille

Bereiding

Schil, en rasp de pastinaak en zoete aardappel grof. Snipper de ui. Hak de dille fijn. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes/ snippers. Doe de geraspte pastinaak en zoete aardappel, samen met de dille, zalm, kerrie, ketjap, zout en peper in een grote schaal. Breek de 3 eieren in deze schaal en roer dit heel goed door. Verhit een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en doe hier de olijfolie in. Doe het mengsel in de koekenpan en druk goed aan. Zet een minuut of 15 a 20 op een laag vuurtje met een deksel erop. Draai de reuzenrosti om door een groot bord om de koekenpan te zetten en de pan om te draaien. vervolgens kan je de reuzenrosti met de ongebakken kant weer in de pan laten glijden. Laat nog 10 a 15 minuutjes opstaan (laag vuur) en klaar is je reuzenrösti! Maak er een volwaardige maaltijd van door de rosti te combineren met een frisse salade of soepje gebaseerd op groenten.

Cookies Contact en afspraak