Andijvie met appel en geitenkaas

2 personen

Nodig

1 struik andijvie
1 el appelstroop
1 teentje knoflook
Azijn
2 el olie
Peper
½-1 appel
1 pot of blik kidneybonen (400 g)
1 geroosterde paprika (pot)
10 radijsjes
50 g verse geitenkaas

Bereiding

Maak de andijvie schoon (zie tip) en laat goed uitlekken.
Snijd de andijvie in smalle repen.
Los de appelstroop, in een kommetje, op in een beetje water.
Pers de knoflook uit in het kommetje met appelstroop.
Voeg wat azijn, olie, peper en weinig zout bij het knoflook-appelstroop mengsel en maak er een dressing van.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in smalle partjes.
Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Snij de geroosterde paprika in kleine stukjes.
Maak de radijsjes schoon en snij in 4 kleine stukjes.
Meng de dressing, in een grote kom, met de rest van de ingrediënten en de andijvie en verkruimel de geitenkaas er boven.


Tip: Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Verwijder de harde nerf als je andijvie rauw verwerkt. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen.

Cookies Contact en afspraak