Amarant ontbijt met frambozensaus en kokosmelk

Snel

Amarant ontbijt met frambozensaus en kokosmelk

Voor 1 persoon

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

50 gram amarant
100 ml water
een handvol frambozen
5 of 6 bramen om te garneren
een theelepel honing
2 scheutjes kokosmelk

Bereiding

Week de amaranth een nacht (hoeft niet per sé maar maakt de amarant zachter).
Giet de amarant af in een zeef.
Kook de amarant in 100 ml water voor 15 a 20 minuten. Laat daarna nog even staan om in te dikken.
Zet een ander pannetje op een laag vuurtje en doe daar 2/3 van de frambozen en de honing. Laat zachtjes op het vuur staan en roer af en toe, de saus ontstaan vanzelf.
Doe de saus in een schaaltje. Voeg daarna de gekookte amaranth toe en nog een scheutje kokosmelk.
Garneer met de bramen en overgebleven frambozen

Cookies Contact en afspraak