Amandelwafels met rood fruit (minder koolhydraten)
Minder koolhydraten
Amandelwafels met rood fruit (minder koolhydraten)
(voor 4 wafels)
Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg
Kan als ontbijt, lunch of tussendoortje. Lekker gezond met de topping van vers fruit!
Nodig
100 ml amandelmelk75 gram amandelmeel
1 kleine rijpe banaan
2 eieren
1 theelepel vanillearoma
1 theelepel kaneel
0,5 theelepel bakpoeder
Snuf zout
200 gram diepvries of vers fruit zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien.
Bereiding
Prak de banaan en meng met de overige ingrediënten en mix tot een glad beslag. Vet het wafelijzer in met boter of olie en bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Let goed op met invetten, want het beslag plakt graag aan het ijzer! Open niet tussendoor want dan kan de wafel snel breken. Voor de topping verwarm je het fruit in een pannetje op hoog vuur en laat inkoken tot een saus. Verdeel over de wafels (lekker als het nog warm is) en garneer eventueel met wat amandelen. Eet smakelijk!