​Mac and cheese

Vegetarisch

​Mac and cheese

(voor 4-6 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

and veggies!

Nodig

4 eetlepels olijfolie
2 aubergines (ca. 300 gram)
4 wortelen (ca. 200 gram)
2 zoete puntpaprika’s (ca. 250 gram)
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 pakje tomaten in stukjes (390 gram)
1 bol (buffel)mozzarella
75 gram Parmezaanse kaas
15 gram verse basilicumblaadjes
250 gram volkorenmacaroni
380 ml water
1 bouillonblok
Peper en zout naar smaak

Bereiding

Was en snijd de aubergines en paprika in kleine blokjes. Schil en snijd de wortelen in plakjes. Schil en snijd de ui en knoflook in dunne ringen/ kleine stukjes. Verhit een pan (waar je lekker in kunt bakken) met een hoge rand. Doe 2 eetlepels olie in de pan en bak de ui en knoflook in een paar minuten zacht. Voeg dan de wortel en aubergine toe en roerbak deze een minuut of 10. Voeg dan ook de paprika toe en bak ook deze mee, een minuut of 3. Zet de oven alvast aan op 180 graden C. Doe vervolgens de tomatenpuree, mozzarella en Parmezaanse kaas erbij, laat de kaas rustig smelten op een laag vuurtje. Kook intussen het water en vermeng het gekookte water met het bouillonblok en voeg de bouillon vervolgens toe. Doe ook de macaroni erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper en desgewenst zout. Voeg als laatste de verse basilicum toe. Vet een ovenschaal in en doe het mengsel erin. Zet een half uur in de oven (180 graden C.). Lekker met een frisse salade.
 

Cookies Contact en afspraak