​Japanse salade met tonijn

(2 personen)

Door: Noor Struik

Meer vis eten?
Dat is een makkie met deze lekkere lunchsalade Japanse stijl met tonijn.
ボナペティ

Nodig

1 blikje tonijn in water (á 130 g), uitgelekt
1 theelepel wasabi
1 eetlepel mayonaise
snufje peper en zout
1 avocado
250 g rucola melange
½ komkommer
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel (zwart) sesamzaad 

 

Bereiding

Meng de wasabi en mayonaise door de tonijn. Voeg hier peper en zout aan toe. Ontpit de avocado, verwijder de schil en snijd de avocado in reepjes. Verdeel de sla over twee borden. Schep met een ijsschep of lepel een bol van de tonijnsalade op de sla. Verdeel hieromheen de avocado. Snijd de komkommer overdwars door de helft en daarna in reepjes. Verdeel dit over de salade. Verdeel de sojasaus en sesamzaad over de salade. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak