​Homemade cassavechips

Vegetarisch

​Homemade cassavechips

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Minder vet, minder zout.

Nodig

1 cassave
1 eetlepel zonnebloemolie
kruiden naar smaak (bv: gerookte paprikapoeder en cayennepeper)

Bereiding

​Verwarm de oven voor op 140 graden. Snijd de cassave in zeer dunne plakken. Dit doe je bij voorkeur met een mandoline, met een dunschiller werkt ook, en voor de chefkoks onder ons kan het ook met een scherp mes. Doe de dunne plakken cassave in een kom en voeg de eetlepel zonnebloemolie + kruiden toe (ik heb gerookte paprikapoeder en cayennepeper gebruikt). Roer het goed door zodat alle plakjes voorzien zijn van een dun laagje olie en kruiden. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de plakjes cassave. Bak de cassave gedurende 20-40 minuten.
 
Let op: Afhankelijk van de dikte van de plakjes cassave & afhankelijk van je oven duurt het bakken 20-40 minuten. Ondanks dat je de cassave op lage temperatuur bakt, is het daarom van belang dat je de chipjes goed in de gaten houdt!


Tips

  • Lekker bij gado gado of als hapje bij de borrel.
  • Geen cassave in huis? Ga dan voor chips van zoete aardappel, wortel, pastinaak of rode bietjes!

Cookies Contact en afspraak