​Aziatische kool-slawrap met gerookte kip/ tempeh

Minder koolhydraten

​Aziatische kool-slawrap met gerookte kip/ tempeh

(voor 2 personen)

Door: Elham Jarideh, diëtist Utrecht, diëtist Den Haag

Lekker low carb.

Nodig

250 gram geraspte wortel/ winterpeen
250 gram gesneden witte kool
100 gram taugé
1 avocado
1 limoen
een scheut sojasaus
Snufje peper en gemberpoeder
250 gram gerookte kip/ gemarineerde tempeh
12 mini romana slabladen 

Bereiding

Haal de dunschiller over de winterpeen en rasp fijn (of koop een zak geraspte wortel als je minder tijd hebt). Doe de wortel in een grote kom en voeg ook de witte kool en de taugé toe. Ontpit de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in blokjes en voeg toe aan de kom met groenten. Rol dan de limoen tussen je handen of op het aanrecht zodat het sap goed vrij komt straks. Snijd doormidden en knijp een halve limoen uit boven de kom. Doe hier 4 eetlepels sojasaus bij en breng op smaak met peper en een snufje gemberpoeder. Hussel het geheel goed door elkaar. Snijd de gerookte kipfilet in dunne reepjes of gebruik gemarineerde tempeh als je liever vegetarisch eet vandaag. Vel de slabladen en was ze kort onder koud water. Leg de slabladen op je bord en vul ze met groenten en gerookte kip / gemarineerde tempeh. Je kunt het opvouwen als een envelop of rol, maar je kunt natuurlijk ook gewoon met bestek eten. Eet smakelijk!
 

Cookies Contact en afspraak