Spicy pumpkin soup

(voor 4 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Lekker pittig!

Nodig

1 pompoen
1 rode puntpaprika
2 tenen fijn gesneden knoflook
1 gesneden rode ui
1 eetlepel olie
2 pili pili peper (ontdaan van zaadjes en fijngesneden)
1,5 theelepel kerriepoeder
1 groentenbouillon blokje
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels creme fraiche
Snufje zout en peper
 

Bereiding

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de schil, de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd het in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de knoflook, ui,  pili pili peper en het kerriepoeder ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes en paprikareepjes toe en bak al omscheppend ongeveer 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en voeg er het bouillonblok en de chilivlokken bij. Breng de soep aan de kook en doe er nog een snufje zout en peper bij. Laat het daarna op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken, vergeet niet goed tussendoor te roeren. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Verdeel de soep in vier porties en schep in elke kom ongeveer een halve eetlepel creme fraiche.
 

Cookies Contact en afspraak