Spruitjes-stamppot kerrie, gember, appel, oude kaas

Vegetarisch

Spruitjes-stamppot kerrie, gember, appel, oude kaas

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

én pecannoten

Nodig

1 kilo aardappelen
750 gram spruitjes 
2 appels (Elstar)
1 klein bouillonblokje 
2 laurierblaadjes 
2 uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 theelepel gember
1 theelepel kaneel
2 theelepels massala (kerrie)
snufje nootmuskaat
50 gram oude kaas
40 gram pecannoten (gezouten)

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de harde stronkjes van de spruiten en spoel ze goed af met koud water. Breng de spruitjes en aardappelen aan de kook in een pan met een laag water, 2 laurierblaadjes en een bouillonblokje. Kook 15 a 20 minuten (tot aardappelen en spruiten zacht, maar niet doorgekookt zijn). Schil en snijd de uien en appels in dunne ringen/ kleine stukjes. Verhit een koekenpan en doe de olie erin. Bak de appel en uien ca 10 minuten. Schil en snijd de knoflook fijn. Doe de knoflook, gember, kaneel, massala en nootmuskaat erbij en bak op een laag vuurtje totdat de uien zacht zijn. Giet de aardappelen en spruiten af. Vang het (smaakvolle!) kookvocht op in een schaaltje. Stamp fijn, voeg de kaas en eventueel wat kookvocht toe tot het een lekker smeeig geheel is. Doe de appel/ uien erbij en roer door. Serveer met gebroken pecannoten.

Cookies Contact en afspraak