3 kleuren bonensoep met komijnekaas

Voor 4 porties

Door: Mara Looij

🌿

Nodig

2 uien
2 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
1 eetlepel gedroogde basilicum
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijn
1 blik gepelde tomaten/ tomatenblokjes
1/2 liter water
1 bouillonblokje
2 laurierblaadjes
1 blik witte bonen (blik van 400 gram)
1 blik zwarte bonen (blik van 400 gram)
1 blik kidneybonen (blik van 400 gram)
1|2 liter water
Verse bieslook of peterselie 
Komijnenkaas

Bereiding

Schil en snijd de uien fijn. Schil en snipper de knoflook, meet de kruiden af. Leg kruiden en knoflook in een klein schaaltje klaar om straks toe te voegen. Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie toe en bak hierin de uien zo'n 2 minuten. Voeg dan de kruiden en knoflook toe toe en bak nog enkele minuten, totdat de uien zacht zijn. Voeg de gepelde tomaten of tomatenblokjes uit blik toe, samen met het water,  het bouillonblokje en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen voor ca. 10 minuten. Spoel intussen de bonen uit in een vergiet, totdat ze niet meer schuimen. Doe de bonen erbij en verhit. Snijd komijnenkaas in kleine stukjes of reepjes. Versnipper de bieslook of peterselie. Verdeel de soep over kommen of diepe borden, dek af met wat reepjes/ blokjes komijnenkaas en genipperde peterselie of bieslook. Eventueel nog even onder de grill.

Cookies Contact en afspraak