10 tips voor gezonde drankjes

Tips

10 tips voor gezonde drankjes

Gepubliceerd op: 20-02-2014 22:15

Door: Mara Looij

Wat zijn gezonde drankjes? Die vraag krijgen de diëtisten van DieetPlaneet vaak. Ze hebben daarom voor jou een aantal lekkere, gezonde 'gewone' én een paar wellicht wat minder voor de hand liggende drankjes op een rij gezet. Volgens de dietisten is een gezond drankje er één zonder toegevoegde suikers. En indien mogenlijk mét waardevolle voedingsstoffen. 


tips voor gezonde drankjes tomatensap
  1. Water! Met stip op één. Puurder vind je 't niet. Je kunt bronwater nemen, met of zonder bubbels. Maar Nederlands kraanwater is van superkwaliteit! Je kunt je water een smaakje geven door bijvoorbeeld gember, verse munt, komkommer of citroen of limoen toe te voegen
  2. Tomatensap; vol vitamine A en kalium. En zeer weinig calorieen, een zeer gezonde keuze.
  3. Groentesap: zelf maken met de juicer. Je kunt er van alles in kwijt en het geeft je een lekkere boost vitaminen en mineralen.
  4. Kokoswater; lekker naturel drankje. Laag in calorieen, levert vitamine C en een klein beetje mineralen.
  5. Kruidenthee, alle soorten. Maar als je zwanger bent of een hoge bloeddruk hebt, laat zoethoutthee en sterrenmix dan staan.
  6. Een groene smoothie; de perfecte manier om groene bladgroente binnen te krijgen. Supergezond!
  7. Zelfgemaakte ijsthee
  8. Ayran; dat is een Turks drankje van yoghurt, water en zout. Lekker verfrissend en weer eens wat anders! Let op; neem van zuivelproducten of zuivelvervangers niet meer dan twee glazen per dag!
  9. Versgeperst sap, heerlijk en vol vitamine C. Maar pas op; je krijgt wel in één keer de suikers van 3 vruchten binnen. Dus houd het tips voor gezonde drankjes water komkkommer citroenbij één glaasje en/of meng je sap met water.
  10. Havermelk, rijstmelk of amandelmelk; leveren calcium en géén verkeerde vetten, antibiotica of hormomen. Ze hebben allemaal hun eigen, specifieke smaakje. Soms is het even wennen maar geef het een kans. Misschien gaat er een wereld voor je open. Let op; neem van zuivelproducten of zuivelvervangers niet meer dan twee porties per dag!

 
Cookies Contact en afspraak