Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens je zwangerschap en het geven van borstvoeding is gezonde voeding extra belangrijk. Voor je kind en voor jezelf. Ook als je baby geboren is, kom je misschien voor voedingsvragen of -problemen te staan. Bij de diëtist kun je terecht met al deze vragen en voor persoonlijk voedingsadvies.

Zwangerschap
Borstvoeding


Zwangerschap
Als je tijdens je zwangerschap niet goed eet, worden tekorten in eerste instantie aan jouw lichaam onttrokken. Hierdoor voel je je moe en heb je kans op botontkalking.  Terwijl je met de juiste voedingsmiddelen de gezondheid van je kindje juist bevordert. Zo is vette vis heel goed voor de hersenontwikkeling van je baby. De diëtist geeft je voedingsadvies op maat, voor jullie samen.
 
Wat wil je van de diëtist weten?
Mag ik nou juist wél of juist geen filet americain?
Welke voedingsmiddelen kan ik beter mijden?
Hoeveel méér mag ik eten?
Wat kan ik doen tegen misselijkheid?
Ik kan minder goed naar de wc. Wat nu?
 
Zwangerschapskilo’s
Natuurlijk kom je aan tijdens je zwangerschap. En altijd wat meer dan kindje en vruchtwater samen wegen. De richtlijn is zo’n 13 kilo. Met goede begeleiding zorg je dat je niet teveel aankomt, zodat je na de bevalling gauw weer terug bent op je oude gewicht.
 

Zaida, 29 jaar
“Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kwam ik zo’n 25 kilo aan. Die raakte ik niet allemaal meer kwijt. Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje heb ik dan ook de hulp ingeschakeld van DieetPlaneet. Daardoor heb ik, met behulp van mijn diëtsite, mijn gewichtstoename weten te beperken tot 11 kilo. Ik at veel gezonder en voelde me de hele zwangerschap door fitter.”

 

Borstvoeding
Als je borstvoeding geeft, vraagt je lichaam weer om andere extra voedingsstoffen. Dubbele porties zijn niet nodig, maar iets extra’s is vaak wel verstandig. Je kindje reageert ook op wat jij eet. Het wordt prikkelbaar van gekruide voedingen onrustig van te veel koffie. De diëtisten van DieetPlaneet geven persoonlijk voedingsadvies en vertellen je hoe en wat je in deze periode het beste kunt eten en drinken.
Contact en afspraak