10 tips om meer groente te eten

Tips

10 tips om meer groente te eten

Gepubliceerd op: 25-02-2014 14:21

Door: Mara Looij

Geadviseerd wordt, om per dag 200 gram groente te eten. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Deze hoeveelheid groente in één keer bij de warme maaltijd lukt de meeste mensen in elk geval niet. De dietisten weten raad. Hieronder lees je hun 10 gezonde tips om meer groente te eten (en te drinken)!

 
  1. Eet soep bij je lunch op basis van groente. Drie voorbeelden zijn courgettesoep, pompoensoep of tomatensoep. Maar met wortel, spinazie of broccoli als basis maak je ook heerlijke en gezonde soepjes.
  2. Doe tomaat op je brood (eventueel óp je andere beleg). Of alfalfa, paparika, komkommer of sla. 
  3. Gebakken champignons. Gebakken met knoflook en wat peterselie. Op je brood bijvoorbeeld. Heerlijk en eens wat anders. Want ja; champignons zijn óók groenten.
  4. Eet als tussendoortje in de middag of avond rauwkost; je kunt denken aan worteltjes, snoeptomaatjes of stukje komkommer. Eventueel met een dip. De rauwkost geserveerd in reepjes (winterpeen, paprika, selderij), rechtopstaand in een mooi glas met de dressing onderin ziet het er prachtig uit en is handig om te eten.
  5. Maak een groene smoothie; een hele hippe manier om meer groenten binnen te krijgen! Tip van onze dietisten; begin met wat meer fruit en een klein handje groene bladgroente en verander de verhouding naarmate je aan het concept 'groene smoothie' went.
  6. Maak zelf groentesap in de sapcetrifuge. Ook daarin kun je groente met fruit combineren. Wortel en appel zijn een lekkere combi maar vrees niet om nieuwe smaken uit te proberen. 
  7. Eet je een gerecht dat weinig groente bevat? Misschien kun je een uitje, prei of een paprika toevoegen? Past dat er niet bij? Serveer dan in elk geval rauwkost ernaast!
  8. Avocado is lekker én verzadigd als tussendoortje. Bijvoorbeeld gevuld met huttenkase en bestrooid met zwarte peper. 
  9. Je kunt ook tomatensap of tomaten-groentesap drinken wat je in een pak kunt kopen. Ook héél gezond!
  10. Lunch met een salade i.p.v. met brood. Zorg wel voor een gevulde salade als je brood weglaat. Anders is het niet genoeg en ga je 's middags misschien snoepen. Je kunt bijvoorbeeld een paar lepels peulvruchten of handje volkorenpasta, rijst of quinoa aan je salade toevoegen. Samen met iets van ei, kip of vis maak je hem voedzaam en verzadigend genoeg. Eet je alléén groente, dan heb je kans dat je 's middags gaat snacken.


 

Cookies Contact en afspraak