Lente op je bord!

Blogs

Lente op je bord!

Gepubliceerd op: 23-02-2016 17:02

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Kies groenten & fruit van het seizoen

Lente! De temperaturen gaan omhoog, het zonnetje komt steeds vaker tevoorschijn, bomen en planten in bloei… Bij een nieuw seizoen horen natuurlijk ook nieuwe groenten en fruit. We raken de stamppotten beu en hebben zin in verse, jonge groenten en zoet fruit.
 

Bewust en duurzaam kiezen

Het eten van producten uit het seizoen past in een bewust eetpatroon. Bewust eten betekent namelijk niet alleen gezond en voedzaam, maar ook dat je rekening houdt met het milieu. Het invliegen van bijvoorbeeld mango’s belast het milieu natuurlijk een stuk meer dan aardbeien die met vrachtwagens uit Spanje komen. Seizoensgroenten en fruit zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. Groenten en fruit bevatten in hun eigen seizoen namelijk de meeste vitaminen en mineralen. Dubbele winst dus!


Lentegroenten

Andijvie
Asperges
Aubergines
Bloemkool
Bospeen
Broccoli
Champignons
Courgettes
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Paksoi
Paprika
Peulen
Postelein
Prei
Raapstelen
Radijs
Sperziebonen
Spinazie
Spitskool
Taugé
Tomaten
Tuinbonen
Veldsla
IJsbergsla
Witlof
 

Lentefruit

Aardbei
Abrikoos
Ananas
Avocado
Banaan
Citroen
Grapefruit
Kers
Meloen
Perzik
Nectarine
Sinaasappel
Rabarber
 
Wil je meteen aan de slag met een lentegroente? Maak deze heerlijke courgettepannenkoekjes of lentegroente uit de wok (met vis)
Cookies Contact en afspraak