Welkom bij de GreenSmoothie Challenge!

Vanaf maandag 12 september serveren wij je gedurende 2 weken, elke dag een heerlijk GreenSmoothie recept om je te helpen op een lekkere én leuke manier aan je groente en fruit aanbeveling te komen. Kun jij na alle vakantiedagen, festivals en bbq's wel een gezonde boost gebruiken? Meld je dan nu aan door op de GreenSmoothie Challenge eventpagina op Facebook op 'gaat' of 'going' te klikken. Via deze pagina krijg je de links naar de GreenSmoothie recepten. Deelname is gratis!
 

Wat betekent GreenSmoothie?

Green = groente
Smoothie = een gepureerde drank gemaakt van verschillende ingrediënten die gemixt zijn in een blender
GreenSmoothie houdt dus in: Groente smoothie


Wat is een GreenSmoothie?

De GreenSmoothie recepten die je van ons kan verwachten bestaan uit groenten en fruit, zijn dik vloeibaar en zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Ze bevatten geen zuivel of melkvervangers maar bestaan uit groente, fruit en (kokos)water.
 

Waarom de GreenSmoothie Challenge?

We krijgen in Nederland te weinig groente en fruit binnen. Dat is zonde, want als je genoeg groente en fruit eet, verlaagt dat het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2. Slechts 5% van de Nederlandse bevolking eet voldoende groente. En de norm van groente is sinds kort zelfs verhoogd naar 250 gram per dag. Omdat het niet altijd makkelijk is om genoeg groente en fruit binnen te krijgen en óók nog af te wisselen in soorten groente en fruit is een GreenSmoothie een goed idee.


Voor wie is de GreenSmoothie Challenge bedoeld?

Iedereen die op een leuke en lekkere manier genoeg groenten en fruit binnen wilt krijgen kan mee doen aan de GreenSmoothie Challenge. Als je 'm drinkt in de middag in plaats van andere tussendoortjes is het daarnaast gunstig voor je gewicht (als je af wilt vallen). 
 

Wat biedt de GreenSmoothie Challenge mij?

2 weken krijg je van ons:
  • dagelijks een heerlijk nieuw GreenSmoothie recept
  • tips en motivatie
We hebben in de recepten rekening gehouden met smaak, kleur, variatie en combinatie van vitaminen en mineralen zodat de opname ervan optimaal is.
 

De uitdaging

De uitdaging is om elke dag, 2 weken lang, een GreenSmoothie te drinken. Omdat fruit ook suikers bevat, staat vooral groente in de spotlight. De hoeveelheid fruit wordt gedurende de challenge afgebouwd. Op het eind slurp je dus enkel een glas groente. Don't panic, we hebben de smaken goed gecombineerd, uitgeprobeerd en ze zijn erg lekker!


Een GreenSmoothie als gezond tussendoortje

Gezonde tussendoortjes zorgen ervoor dat je genoeg energie hebt gedurende de dag zodat je niet uitgehongerd aanvalt bij de lunch en het avondeten. Een gezond tussendoortje is een product met weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen (vezels, vitaminen en mineralen). Een GreenSmoothie, bestaande uit groente en fruit, past perfect in dat plaatje. De vezels uit groente en fruit zorgen voor een verzadigd gevoel, een stabiele bloedsuikerspiegel en een goede stoelgang. De vitaminen en mineralen zorgen voor een goede weerstand en een gezond lichaam.
 

Hoe meld ik mij aan?

Meld je aan door op de GreenSmoothie Challenge eventpagina op Facebook op 'aanwezig' te klikken. Op deze pagina krijg je elke dag de links naar de recepten.
 

Naar de recepten

Week 1 Week 2

Persoonlijke begeleiding nodig?

Voor veranderingen in je leefstijl en eetgedrag, persoonlijk advies en coaching ben je bij de dietist aan het juiste adres! Zij kijkt naar jouw specifieke valkuilen in keuzes en gedrag en veranderd dit samen met jou door middel van praktisch advies en begeleiding. 100% afgestemd op jouw wensen en situatie. Als je wat extra hulp kan gebruiken bij het ontwikkelen van een gezonde eet- en leefstijl, maak dan een afspraak met de dietist voor persoonlijke begeleiding.

Cookies Contact en afspraak