Zwarte bonenspread

Door: Vivian Meijer, diëtist Utrecht

Eet meer bonen & spread the word!

Nodig

2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
½ ui
1 theelepel komijn
Een snufje chilipoeder  
een snufje zout 
250 gram gekookte zwarte bonen
1 theelepel sumak of een kwart uitgeknepen limoen 



Bereiding

Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm daarin de olie. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze glazig zijn. Voeg dan de komijn, chillipoeder en het zout toe en bak nog even door op laag vuur. Doe de zwarte bonen (met vocht) bij het mengsel, voeg nog een klein scheutje water toe en laat 5 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Zet het vuur laag en stamp de bonen met een stamppotstamper tot de gewenste structuur. De een houdt van super ‘’mushy’’ en de ander houdt van iets meer structuur. Breng op smaak met sumak of met limoen. 
  

Tip

Heerlijk op een tortilla. Paprika, avocado, tomaat, spinazie en komkommer erbij en ... it’s a wrap! 

Cookies Contact en afspraak