Zomerse maaltijdsalade met avocado, appel en walnoten

Veganistisch

Zomerse maaltijdsalade met avocado, appel en walnoten

(voor 2 personen)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Een bommetje vitamines en mineralen

Nodig

1 zakje eikenbladmelange
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel olie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel agavesiroop/honing
½ eetlepel dille
1 komkommer
1 (rode) paprika
2 bosui
1 avocado
1 frisse appel
40 gram walnoten
Kiemen
1 pakje (vegan) 'spekjes' of een volkoren broodje met hummus en hennepzaad/pompoenpitten

Bereiding

Neem een saladekom en voeg hier de eikenbladmelange aan toe. Maak in een apart schaaltje de dressing van de mosterd, olie, azijn, agavesiroop/honing en dille. Snijd de komkommer, paprika, bosui, avocado en appel in stukjes en voeg toe aan de saladekom. Voeg hier de (evt. gebroken) walnoten aan toe. Hussel samen met de dressing goed door elkaar en serveer op een bord met de kiemen met wat (plantaardige) spekjes of een volkoren broodje met hummus en hennepzaad/ pompoenpitten. Eet smakelijk!

 

Cookies Contact en afspraak