Zomers bananenbrood

(10-12 plakken)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Lekker, voedzaam, makkelijk tussendoortje waar we nooit genoeg van krijgen :)

Nodig

3 rijpe bananen
30 gram ontpitte dadels
3 eieren
100 gram havermout
100 gram volkoren speltmeel
50 gram kokosrasp
30 gram gebroken lijnzaad
1/2 theelepel bakpoeder
50 gram gebroken walnoten
3 vijgen (in stukjes gesneden)
100 gram bosbessen
Een snuf zout

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng de bananen, dadels, eieren en havermout in de keukenmachine/blender tot een glad beslag. Doe in een kom het speltmeel, kokosrasp, gebroken lijnzaad, een halve eetlepel bakpoeder en een snuf zout. Voeg het bananenmengsel hieraan toe en roer stevig door. Roer tot slot de walnoten, vijgen en bosbessen toe en giet het mengsel in een cakevorm. Bak het bananenbrood in 45-50 min af in de voorverwarmde oven maar kijk tussendoor of de bovenkant niet te donker wordt. Is dit wel geval, dek de bovenkant dan af met bakpapier. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar. Laat de cake afkoelen op een rooster en smullen maar!

Cookies Contact en afspraak