Zoete aardappelsoep met boerenkool

(voor 6-8 porties)

Door: Bianca Rakhorst

Vegan voorgerecht.

Nodig

1 kilo zoete aardappelen
500 gram winterpeen
2 rode paprika’s
20 gram verse gember
800 a 1000 milliliter water
Handje gedroogde wakame = zeewier (optioneel, kun je wakame niet vinden? Gebruik dan 1 bouillontablet)
1 eetlepel kurkuma
2 flinke handen boerenkool
garnering
Plantaardige room (bijvoorbeeld haverroom) 
Pompoenpitten en sesamzaad 
 

Bereiding

Was de groenten en snijd in blokken. Schil de gember en snijd in reepjes. Vul een grote soeppan met 800 - 1000 water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben) en voeg de wakame en kurkuma toe. Breng de soep aan de kook en laat afgedekt 15-20 minuten koken. Kook in een aparte pan de boerenkool licht beetgaar, circa 5-10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar wens wat meer water toe als je de soep te dik vindt (ikzelf heb de soep altijd wat dikker, heerlijk!). Roer de boerenkool door de soep. Giet de soep in soepkommen, schenk er wat haverroom door en garneer met pompoenpitten en sesamzaad. 

Cookies Contact en afspraak