Zoete aardappelfrietjes uit de oven met tahinisaus

Veganistisch

Zoete aardappelfrietjes uit de oven met tahinisaus

(voor 2 personen)

Door: Bianca Rakhorst, diëtist Zutphen

ìn de schil.

Nodig

250 gram zoete aardappels
1 el paprikapoeder
1 el tahini zonder zout (sesampasta)
100 ml plantaardige drink (bijvoorbeeld sojamelk of rijstmelk)
Optioneel tamari
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de ongeschilde zoete aardappels. Snijd de zoete aardappels in plakken en vervolgens in frietreepjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel de zoete aardappels over een bakplaat met bakpapier Strooi de paprikapoeder over de zoete aardappels en hussel even door. Bak de zoete aardappels krokant in de oven gedurende 20-30 minuten. Doe de tahini in een steelpan met de plantaardige melk en klop los. Voeg een scheutje tamari toe (optioneel). Zet de steelpan op middelmatig vuur en blijf roeren tot het een beetje is ingedikt tot een saus. Voeg indien nodig meer plantaardige drink toe. 
 


Tips
  • Ook lekker in combinatie met een eetlepel komijn.
  • Voor gegarandeerd krokante frietjes; stoom ze gedurende 5-10 minuten in een stoommandje voordat de kruiden erover gaan en ze de oven in gaan.

Cookies Contact en afspraak