Zoete aardappelfrietjes

Kerstrecepten

Zoete aardappelfrietjes

4 personen - bijgerecht

Nodig

4 middelgrote zoete aardappels
3 eetlepel druivenpit olie
4 teentjes knoflook met schil
1 theelepel zeezout
½ theelepel peper
 

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Schrob de aardappelen heel goed.
Snij de aardappels met schil in lange repen en kook ze 2 minuten.
Giet het water af en dep met een theedoek de aardappel repen droog.
Doe de frieten in een kom en meng het met de olie, zout en peper.
Verspreid ze vervolgens over het bakplaat (eventueel met bakpapier). Plaats het ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn.
Halverwege de frietjes omdraaien.

Tip: door rozemarijn en knoflook een paar uur in de olie te weken krijgen de kruiden het extra smaak.
Cookies Contact en afspraak