Zoet pompoentaartje

Bakken

Zoet pompoentaartje

8-10 personen

Nodig

Bodem
140 g havervlokken
70 g amandelmeel 
4 eetlepels kokosolie
2 eetlepels maple syrup of honing
2 eetlepels chia zaadjes
1 vanillestokje 
snufje zout

Vulling
1 pompoen (1,5 kilo) met schil 
100 ml water 
4 eieren 
150 ml amandelmelk of speltmelk
80 gram honing 
1 theelepel vanille-extract 
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder 
1 theelepel nootmuskaat 
snufje kruidnagelpoeder 
snufje zout
 

Bereiding

Bodem
Meng de havervlokken met het amandelmeel en de chia zaadjes in een grote kom en voeg een snufje zout toe.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er uit.  
Verwarm de kokosolie en honing samen met de vanillezaadjes en voeg dit toe aan het mengsel.
Kneed het mengsel met je handen tot een samenhangend deeg en vorm er een bal van.
Verpak dit in vershoudfolie en laat het ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Pak het deeg na het rusten uit de koelkast en duw het gelijkmatig in de taartvorm.
Prik de bodem in met een vork en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taartbodem op een rooster afkoelen.

Vulling
Schil de pompoen, ontdoe hem van zijn zaden en snijd hem in grove stukken.
Kook de pompoen totdat hij gaar is en laat hem iets afkoelen. .
Pureer de pompoen tot een glad mengsel en doe de pompoenpuree in een grote kom.
Voeg de amandelmelk (of speltmelk) en de rest van de ingrediënten toe aan het pompoenmengsel.
Roer of mix dan de eieren er doorheen tot er een gladde pompoenvulling ontstaat.
Giet de pompoenvulling in de afgekoelde taartbodem.
Bak 40 minuten op 180°C. Laat op een taartrooster afkoelen. Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast. 

Tip: serveer koud met wat geraspte kokos en blauwe bessen.
Cookies Contact en afspraak