Worteltaart met noten

Bakken

Worteltaart met noten

(voor 12 stukjes)

Door: Renate Westerhuis, diëtist Den Bosch

Naar de zevende zoete wortelhemel met dit heerlijke recept.

Nodig

450 gram geraspte wortel
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomkaas
200g basterdsuiker
175 ml olie
4 eieren
115 gram walnoten
50 gram pecannoten
50 gram rozijnen
50 gram boter
1 sinaasappel
6 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels koekkruiden
1 zakje bakpoeder
 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Rasp ondertussen de wortelen, hak de noten in kleine stukjes en rasp de schil van een halve sinaasappel. Doe de olie, suiker en eieren in een kom en mix dit tot een glad mengsel. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, koekkruiden en sinaasappelrasp toe en mix dit geheel tot een glad mengsel. Roer als laatst de geraspte wortel, noten en rozijnen door het mengsel. Vet een springvorm in met boter en giet hierin het wortelmengsel en zet deze voor 60 minuten in de oven. Check na de 60 minuten of de worteltaart gaar is met een satéprikker. Laat de cake afkoelen. Tijdens het afkoelen van de cake maken we de topping. Voeg de roomkaas, boter en poedersuiker in een kom. Snijd de sinaasappel doormidden en pers een halve sinaasappel uit in de kom. Klop dit tot een romig mengsel. Wanneer de cake is afgekoeld, bestrijk deze met de roomkaasmengsel en garneer het af met de rest van de walnoten.
 

 
 
 
 

Cookies Contact en afspraak