Wortel-tomaat-linzensoep

(voor 6 porties)

Door: Mara Looij

Bomvol vitamine A!

Nodig

200 gram worteltjes
200 gram (droge) rode linzen
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik tomaten op sap
1/2 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel kaneel
1 eetlepel komijn
2 bouillonblokjes (vegan)
6 eetlepels verse koriander
1 liter water
een scheut olijfolie

Bereiding

Spoel de linzen af in een vergiet. Breng een liter water aan de kook in de waterkoker. Schil en snijd de worteltjes in kleine stukjes. Schil en snipper de ui en knoflook. Meet de specerijen af en leg deze klaar op een schoteltje. Verhit een pan en doe de olie hierin. Bak de ui en knoflook 1 a 2 minuutjes in de hete olie en bak vervolgens de specerijen even mee zodat de smaken goed vrij komen. Roer de tomatenpuree erdoor. Doe vervolgens het water met de bouillonblokjes erbij. Voeg de worteltjes toe en de linzen en breng aan de kook, kook ca 10 minuten. Doe de tomaten op sap erbij en laat nog 10 minuutjes meekoken. Haal de pan van het vuur en pureer tot een gladde soep. Verdeel over kommen en garneer met de koriander. Serveer met knoflookbrood. Lekker!

Cookies Contact en afspraak