Witte bonenschotel met aubergine en za'atar

Veganistisch

Witte bonenschotel met aubergine en za'atar

(voor 4 porties)

Door: Mara Looij

Za'atar: heerlijke kruidenmelange uit het Midden Oosten

Nodig

1 courgette
1 aubergine
2 eetlepels olijfolie
3 theelepels za’atar
2 theelepels komijn
zout
2 uien
3 tenen knoflook
1/2 theelepel kaneel
1/2 rode peper
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1 bouillonblok
1 eetlepel honing
1 blikje tomatenblokjes
400 gram witte bonen



 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de courgette en de aubergine in dunne schijfjes (de aubergine net iets dunner i.v.m. langere garingtijd). Vermeng 2 eetlepels olijfolie met 2 theelepels za’atar en 1 theelepel komijn en besprenkel de gesneden courgette en aubergine ermee. Verdeel de groenten over een vel bakpapier op een bakplaat en bak in 20 minuten gaar (af en toe omroeren. Schil en snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Bak de uien in 2 eetlepels olie, zo’n 3  minuten. Was en snijd de halve rode peper fijn. Vermeng de knoflook en peper met 2 eetlepels olie, 1 theelepel za’atar, 1 theelepel komijn en 1/2 theelepel kaneel. Doe de gebakken courgette en aubergine bij de uien En voeg het kruiden-knoflook-pepermengsel toe. Bak 2 minuutjes mee, voeg de tomatenpuree toe en bak moet mee. Doe de tomatenblokjes, het bouillonblokje en de honing erbij. Laat lekker even sudderen. Voeg de afgespoelde witte bonen toe, verwarm nog even en … eet smakelijk.
 

Tips

  • Eet met (volkoren) brood of (zilvervlies)rijst voor een volwaardig maal.
  • Combineer met vlees of vis als je behoefte hebt aan extra proteine.

Cookies Contact en afspraak