Winterse soep Ras el Hanout met linzen en kikkererwten

Veganistisch

Winterse soep Ras el Hanout met linzen en kikkererwten

(voor 5 a 6 porties)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam Noord, diëtist Amsterdam

Lekker en gezond de winter door!

Nodig

4 eetlepels olie
2 winterpenen
200 gram bleekselderij
6 gram Ras el Hanout 
200 gram linzen (gedroogd)
2 liter water
2 blokjes (vegan) groentebouillon
200 gram kikkererwten (blik)
2 pakjes tomatenblokjes 
(4 seizoens) peper 
Verse bladpeterselie

Bereiding

Schil de winterpenen en was de bleekselderij en snijd beiden in kleine blokjes. Spoel de gedroogde linzen en kikkererwten uit blik goed af, totdat ze niet meer schuimen. Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan op middelhoog vuur. Wanneer de pan warm is bak je de Ras el Hanout kruiden in de olie totdat het begint te geuren, ongeveer een halve minuut. Bak de penen en bleekselderij in de Ras el Hanout ongeveer 5 minuten. Voeg 2 liter water toe in de pan, doe er twee bouillonblokjes erin en breng aan de kook onder goed doorroeren. Doe de linzen in de pan en laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe. Zet het vuur laag en kook de soep afgedekt, in 15 minuten verder gaar (af en toe even doorroeren). Snijd een paar takjes verse bladpeterselie fijn. Verdeel de soep in de kommen, maal een beetje peper erbij en doe er wat bladpeterselie bovenop. 
 

Cookies Contact en afspraak