Winterse stoofpot met jackfruit

(voor 4 personen)

Door: Quinty van den Boogaard

Lekker warm en winters gekruid

Nodig

2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 cayennepeper
3 winterpenen
3 stengels bleekselderij
1 pot jackfruit (280 gram uitlekgewicht)
1 rode paprika
½ theelepel korianderzaad
2 laurierbladen
3 kruidnagels
1 theelepel nootmuskaatpoeder
1 blokje groentebouillon in 400 ml water
50 gram tomatenpuree
60 gram ontbijtkoek
1 blik linzen (265 gram uitlekgewicht)
300 gram quinoa, zwarte- of zilvervlies rijst
4 eetlepels olie om in te bakken

Bereiding

Giet het vocht af van de jackfruit en spoel het af in een vergiet. Trek de jackfruit voorzichtig uit elkaar. Bestrooi met bloem, verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak goudbruin. Versnipper de ui, pers de knoflook en snijd de cayennepeper in schijfjes. Verhit in een grote pan 2 eellepels olie en bak de ui, knoflook en cayennepeper tot de ui glazig is. Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes en de paprika in blokjes. Doe deze in de pan en voeg het korianderzaad, de laurierbladen, kruidnagels en nootmuskaatpoeder toe. Voeg na 6 minuten de bouillon, tomatenpuree en verkruimelde ontbijtkoek toe. Meng, en laat 45 minuten stoven met de deksel op de pan. Kook de rijst of quinoa volgens verpakking. Giet de linzen af en spoel ze af in een zeef totdat ze niet meer schuimen. Voeg de linzen toe en stoof nog 20 minuten mee. Haal voor je het eten serveert de laurierbladen en kruidnagels uit de pan.
 

Tips

  • Zwarte rijst koop je in de bio winkel
  • Ook heel Warlekker om met (Libanees) brood

Cookies Contact en afspraak