Wintersalade met geroosterde pompoen, gezouten pecannoten en granaatappelpitjes

Veganistisch

Wintersalade met geroosterde pompoen, gezouten pecannoten en granaatappelpitjes

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Zoet, hartig, kruidig, fris en fruitig

Nodig

200 gram pompoen of zoete aardappel
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelpel kurkuma
1/2 theelepel gemberpoeder
chilipoeder
snufje zout
1 grote mandarijn
80 gram veldsla
50 gram gezouten pacannoten
1/2 rode ui
2 eetlepels granaatappelpitjes
olijjfolie extra vierge en een scheutje balsamico-azijn

 

Bereiding

Vervarm de oven voor op 180 graden. Schil en pompoen of zoete aardappel en snijd in hapklare stukjes. Vermeng de stukjes goed met de kaneel, kurkuma, gember, chili en een beetje zout. Verdeel dit over de bakplaat en laat in 15 - 20 minuutjes gaar roosteren. Schep af en toe om  en laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Schil de grote mandarijn en snijd deze in plakken of stukjes. Schil en snijd de rode ui in dunne ringen. Verdeel de veldsla over 2 borden doe hier de geroosteerde pompoen/ zoete aardappel, pecannoten, granaatappelpitjes, plakjes mandarijn. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en balsamico-azijn.

Cookies Contact en afspraak