Watermeloen-tomaat gazpacho met verse basilicum

Veganistisch

Watermeloen-tomaat gazpacho met verse basilicum

(voor 2 -4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Keep it cool

Nodig

200 gram rijpe tomaten
250 gram watermeloen
1/2 komkommer
2 eetlepels balsamico azijn
8 blaadjes verse basilicum
peper en zout
1/4 rode ui
 

Bereiding

Was de tomaten, verwijder de pit en snijd ze doormidden. Snijd de meloen in blokken (houd 2 blokjes apart). Was en snijd de komkommer en snijd in stukken, houd een stuk apart. Doe alles in de blender of gebruik de staafmixer en pureer fijn. Voeg lekker veel peper en een snufje zout toe. Voeg de balsamico azijn toe. Versnipper de rode ui en snijd de basilicumblaadjes fijn en de overgebleven komkommer en watermeloen in kleine blokjes. Verdeel de gazpacho over 2 of 4 kleine glaasjes (lekker voorgerecht) en garneer met de rode ui, blokjes komkommer, watermeloen en basilicum.

Cookies Contact en afspraak