Warm Winter Pancakes

(voor 1 persoon)

Door: Nathalie van Beem

Vezelrijke verwennerij :)
 

Nodig

30 gram havermout
60 ml halfvolle melk
½ tl kaneel
1 ei
1 tl roomboter
½ zure appel
½ peer
½ tl honing

Bereiding

Maal de havermout in een keukenmachine of in een blender tot een fijn meel. Doe het meel samen met de melk en de kaneel in een beslagkom en klop het met een garde of mixer tot een glad beslag. Doe het ei erbij en klop alles verder tot een luchtig beslag. Verhit een ¼ tl (mespuntje) roomboter in een koekenpan en schenk ongeveer een vierde van het beslag in de pan. Bak het pannenkoekje in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Bak nog drie pannenkoekjes met de rest van de roomboter en het beslag. Maak ondertussen het warme winterfruit. Snijd de appel en peer in blokjes. Verhit een kleine koekenpan en roerbak de appel en peer kort op laag vuur tot ze een beetje goudbruin zijn. Serveer de pannenkoekjes met het warme winterfruit er bovenop en besprenkel met de honing.
 

Tip

  • Serveer de pannenkoekjes voor de variatie ook eens met andere fruitsoorten.
  • Wanneer je wat minder tijd hebt, kan je ook grote pannenkoeken maken zodat het bakken sneller gaat. 


​Waarom dit recept?

Dit ontbijt geeft je een verzadigd gevoel door de goede combinatie van koolhydraten, eiwitten, (gezonde) vetten en vezels. Het recept bevat weinig ingrediënten en is niet moeilijk om te maken. Het is een ideaal recept om in het weekend te maken en wanneer je wat meer pannenkoekjes maakt, heb je ook meteen een ontbijt of lunch voor de volgende dag.
 

Cookies Contact en afspraak