Volkoren kwarkbol

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg, diëtist Zaltbommel

Volkoren is beter

Nodig

250 gram volkoren meel
150 gram (half)volle kwark of sojakwark
150 gram rozijnen
2 eieren en 1 eierdooier
50 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels zonnebloemolie + extra om in te vetten
2 eetlepels melk
Snuf zout

Bereiding

Laat de rozijnen 20 minuten wellen in een bakje water. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm (18 cm doorsnede) in met olie. Zeef de volkoren meel en bakpoeder boven een kom. Kluts 2 eieren en meng met de kwark, 2 eetlepels zonnebloemolie, 50 gram suiker, vanillesuiker en een snuf zout. Voeg het mengsel en de uitgelekte rozijnen toe aan het meel. Roer met een lepel tot je een plakkerig deeg hebt. Verdeel over de bakvorm en bak 35 minuten in de oven. Halverwege de baktijd bestrijk je de kwarkbol met het losgeklopte mengsel van melk en eidooier. Optioneel bestrooien met suiker. Daarna in de oven afbakken tot de bovenkant goudbruin is. 
 

Tip

warm uit de oven het allerlekkerst!

Cookies Contact en afspraak