Vegan Noodle Bowl

Veganistisch

Vegan Noodle Bowl

(voor 2 personen)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Gewoon superlekker!

Nodig

3 cm gember
1,5 eetlepels sesamolie
½ limoen (sap)
1 bosui
200 gram tempeh
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel water
100 gram shiitake
1 paksoi
1 eetlepel olie
1 sjalotje
1 eetlepel rijstwijn
200 gram sugarsnaps
150 gram rijstnoedels
1 handjes ongezouten pinda’s
 
 

Bereiding

Begin met het maken van mengsel dat je aan het eind over je noodle bowl sprenkelt, dan kunnen de smaken alvast intrekken: Rasp 1 cm van de gember boven een kommetje en voeg hier de sesamolie, het sap van een ½ limoen en een ½ fijngesneden bosui aan toe. Roer het geheel door elkaar en zet aan de kant. Snijd de tempeh in repen en marineer deze gedurende 15 minuten in 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel water. Maak vervolgende de shiitakes schoon met een borsteltje (nooit met water, daardoor verdwijnt de smaak) en snijd deze samen met de paksoi in reepjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de tempeh. Snijd ondertussen een sjalotje en de rest van de gember fijn en zet de tempeh apart wanneer deze klaar is. Verwarm in dezelfde pan nog een eetlepel olie en fruit hierin het sjalotje en de gember. Voeg de shiitakes, paksoi, 1 eetlepel sojasaus eetlepels sojasaus & een scheut rijstwijn toe en roerbak het geheel. Stoom ondertussen de sugarsnaps tot deze beetgaar zijn (4-6 minuten) en kook de rijstnoedels (± 2 minuten). Vul 2 kommetjes met de verschillende ingrediënten en bestrooi de Noodle Bowls met grofgehakte pinda’s en de rest van de bosui (in ringetjes gesneden). Besprenkel de Noodle Bowls naar smaak met het mengsel van sesamolie.
 

Tips

  • Vervang de sugar snaps door edameboontjes.
  • Voeg naar smaak wat munt of koriander toe.
 

Cookies Contact en afspraak